Manlleu va entrar a formar part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores l’any 2020 per reforçar el seu compromís amb l’impuls de l’educació en tots els àmbits de la ciutat.

Què és una ciutat educadora?

Una ciutat educadora és una ciutat compromesa amb l’educació; una ciutat on l’educació va més enllà de l’escola i impulsa la visió de l’educació com a ecosistema educatiu al llarg i a l’ample de la vida; una ciutat on es fomenta la convivència, l’equitat, la inclusió, la igualtat, la participació i la justícia social; una ciutat on es té en compte la participació i la veu de tots els seus agents educatius, fomentant-ne els vincles i coresponsabilitzant a la ciutadania i als agents educatius perquè l’educació sigui cosa de tots i totes.

Quines accions hem fet?

Des de la incorporació de Manlleu a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, el PEC ha impulsat diverses accions per donar a conèixer el compromís manlleuenc  amb els valors d’aquesta iniciativa:

 

Any 2020

Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el 30 de novembre, vam fer arribar uns origamis de la campanya als diversos centres escolars del municipi i vam fer una edició especial del programa radiofònic ‘Manlleu Educa’ de Ràdio Manlleu. Al programa especial, vam parlar amb diversos agents socials i educatius sobre la seva aportació a l’educació col·lectiva de la societat.

Durant el Badanadal, la campanya de Nadal de Manlleu, vam incorporar un anunci de Manlleu Ciutat Educadora a les tanques de la pista de gel de la plaça Fra Bernadí