Projecte Educatiu de Ciutat | Objectius del PEC
21293
page-template-default,page,page-id-21293,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Definició i objectius del PEC

  • El Projecte educatiu de Ciutat (PEC) es defineix com a una plataforma estable de participació i treball que aplega els agents educatius i socials de diversos àmbits territorials de la ciutat i de diferents espais d’intervenció socioeducativa.
  • El projecte expressa la vocació de Manlleu com a ciutat educadora. En el marc del PEC, els agents socials es reconeixen com a agents educatius i es plantegen col·lectivament quins són els grans reptes de l’educació a la ciutat.

 

   Els principals objectius del PEC són:

  • Construir de forma participativa, relacional i comunitària un canvi cultural que situï l’educació en el cor del projecte municipal, social i personal, sempre des de l’òptica o visió de ciutat educadora.

Història i antecedents del PEC:

  • El 30 de gener de 2016 es va presentar a la ciutadania la iniciativa municipal d’elaborar el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Manlleu, a través d’una jornada participativa (I Fòrum Educatiu Local), on es van recollir visions, idees i propostes sobre 4 àmbits: l’àmbit escolar, l’àmbit fora escola, la formació de persones adultes i la ciutat educadora.
  • Els mesos de febrer i març de 2016 es van portar a terme diferents tallers participatius amb entitats i sessions de treball tècniques per completar les visions recollides a la jornada i també es va crear el Grup Impulsor, espai de treball ciutadà central del PEC, amb qui es van debatre les línies de treball del PEC i es va preparar el I Fòrum Educatiu de Manlleu, que va tenir lloc el 2 d’abril al Museu del Ter.
  • A partir d’aquest I Fòrum, s’inicia un recorregut de diferents projecte, accions, reflexions, debats, etc. amb la implicació de diferents agents de la ciutat i sempre amb l’objectiu de poder treballar per a la millora de l’educació de Manlleu, al llarg i a l’ample de la vida, ampliant les oportunitats educatives de i per a tothom des d’una òptica inclusiva i equitativa.