La conferència inaugural d’Anna Jolonch va esperonar els docents a compartir coneixements i col·laborar entre ells i a fomentar la relació dels centres amb l’entorn. L’acte es va tancar amb un reconeixement als 22 professionals dels centres educatius jubilats el curs passat.
La comunitat educativa de Manlleu va donar el tret de sortida al nou curs escolar 2021-2022 amb la conferència “Temps de lideratge i canvi a les escoles”, a càrrec de la doctora en Ciències de l’Educació Anna Jolonch Anglada. L’acte inaugural, celebrat el passat divendres al Teatre Municipal de Manlleu, va servir per reconèixer l’esforç i adaptació dels centres i equips des de l’inici de la pandèmia, així com per agrair, un any més, la dedicació dels professionals que es van jubilar el curs anterior.
Des del març de 2020, amb l’inici de la pandèmia, els centres educatius han hagut d’adaptar-se constantment per garantir l’aprenentatge dels alumnes, ja fos de forma presencial o telemàtica. Partint d’aquest context, la conferenciant va destacar el paper dels propis docents a l’hora de buscar solucions imaginatives i compartir-les amb els seus companys per fer front als reptes educatius que anaven sorgint.
Jolonch, que és professora associada de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i del Centre de Lideratge Educatiu de la Universitat de Londres (UCL), va exposar davant els assistents la importància de fomentar l’aprenentatge col·laboratiu entre docents i promoure un lideratge pedagògic que tingui en compte tot el talent i coneixement disponible per innovar i transformar uns centres educatius, que són i han de ser la base de la societat que volem. En aquest sentit, també va donar importància a la necessitat de tenir en compte a tota la comunitat educativa i a “trencar” les parets de l’escola per compartir coneixements i establir relacions amb l’entorn.
L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el regidor d’Educació, Rafa Cuenca, també van participar en l’acte i van explicar alguns dels projectes i línies estratègiques del consistori i la regidoria en l’àmbit educatiu, com el projecte de “Manlleu Ciutat de la FP”, en col·laboració amb els centres i la UVic-UCC, o la “Taula per l’escolarització inclusiva”´.
L’acte també va servir per homenatjar els 22 professionals -entre docents i personal administratiu i de serveis- dels centres educatius que es van jubilar durant el curs passat. Els professionals homenatjats van rebre un obsequi i van participar en una fotografia conjunta amb l’equip de la regidoria d’Educació.