INICI / Notícies

9/9/2022

Posem en marxa una enquesta per recollir les visions que té la ciutadania sobre l’educació a Manlleu

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC Manlleu) farà front als reptes educatius dels propers cinc anys mitjançant una anàlisi de les dades educatives, socials i demogràfiques i un procés participatiu per recollir les opinions dels agents educatius del municipi

Definir els reptes educatius de Manlleu i treballar per resoldre’ls és el principal objectiu del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC Manlleu), que enguany viu un procés d’actualització per configurar quines seran les línies estratègiques a seguir en els propers cinc anys.

Aquest procés de revisió del PEC, una iniciativa impulsada conjuntament per part de l’Ajuntament de Manlleu i la ciutadania del municipi, ha comptat amb una anàlisi global dels principals indicadors educatius, socials i demogràfics de la població, a la qual s’hi afegirà una recopilació àmplia de visions i opinions dels manlleuencs i manlleuenques sobre l’educació al municipi i l’elaboració d’un mapa de l’ecosistema educatiu de la ciutat.

Una enquesta per conèixer els temes prioritaris en clau educativa

Aquest divendres 9 de setembre, s’ha obert una enquesta perquè totes les persones que ho desitgin puguin donar la seva visió de l’educació a Manlleu, destacant aquells aspectes que més els preocupen o interessen en relació a aquest àmbit, i puguin proposar accions adreçades a resoldre els reptes que suposen.

L’enquesta es podrà respondre al web del PEC Manlleu (pec.manlleu.cat/enquesta) i serà accessible també a través de les xarxes socials del PEC i de l’Ajuntament de Manlleu o bé mitjançant el codi QR present en cartells que s’instal·laran als principals espais públics de la ciutat.

Aquestes opinions ciutadanes se sumaran a les recollides en les trobades amb diversos col·lectius del municipi –gent jove, infants, gent gran, entitats...- que s’han realitzat durant aquest 2022. Tota la informació recopilada en aquest procés participatiu servirà com a punt de partida del debat i l’establiment de prioritats del cinquè Fòrum Educatiu de la Ciutat, que tindrà lloc el proper dissabte 19 de novembre al Museu del Ter.

Un terç dels alumnes, amb necessitats educatives especials

La diagnosi educativa duta a terme aquests darrers mesos des del PEC Manlleu han posat de relleu la situació de vulnerabilitat de molts infants i joves. Un de cada tres alumnes (32% a Educació Infantil, 37% a Primària i 32% a Secundària) té necessitats educatives especials, un percentatge que va en relació amb la taxa de pobresa infantil amb risc d’exclusió social, que en les darreres dades del municipi, l’any 2019, era d’un 35,5%.

Per fer-ne front, i ajudar les famílies en l’accés equitatiu a l’educació, durant els últims anys s’han posat en marxa diverses mesures, entre les quals es troben les bonificacions tarifàries progressives a les escoles bressols municipals, que s’han sumat a les ja existents, com les beques per a llibres i material escolar o les beques menjador.

L’ecosistema educatiu de Manlleu, consultable de forma virtual

Per tal de donar visibilitat al potencial educatiu de la ciutat, el PEC Manlleu està desenvolupant una infografia interactiva que recull i agrupa els diversos recursos del seu ecosistema educatiu segons la seva tipologia –centres educatius, entitats, espais públics, equipaments, projectes...-.

El mapa es podrà consultar properament en format virtual al web del PEC Manlleu, des d’on es podrà accedir de forma fàcil a la informació de cada recurs.

enquesta-PEC-MANLLEU-cartell.jpg

Enllaços relacionats

Comparteix