El proper dijous, 30 de març, a les 18.30 h, al Museu del Ter, es farà un acte obert a la ciutadania on es presentaran dos nous projectes per a la millora de la convivència a Manlleu. L’acte comptarà amb la participació de l’expert en convivència intercultural, Rodrigo Prieto, doctor en Psicologia Social.
El passat mes de desembre vam encetar un cicle de xerrades i taules rodones que portava per títol “Parlem de convivència” i que va comptar amb la realització de dues taules rodones on es van tractar temes de Seguretat Ciutadana, ètica de la Comunicació i Civisme. Aquest mes de març es reprèn amb un nou acte de format diferent, en què es presentaran els projectes Bon dia i xarxa Antirumors, i donarà pas a que les persones implicades puguin presentar les accions que s’estan realitzant. L’expert en temes de convivència i interculturalitat, Rodrigo Prieto, ens posarà el marc teòric de l’acte però d’una forma pràctica i participativa.
La presentació del Projecte Bon dia anirà a càrrec de dues persones membres del grup impulsor del PEC, el Projecte Educatiu de Ciutat, àmbit en el que neix el projecte. El Bon dia és una campanya de comunicació a nivell de ciutat que busca la participació i implicació de tota la ciutadania i que apel·la a una acció tan bàsica com és la salutació.
La xarxa Antirumors de Manlleu és el segon projecte que es presentarà. Manlleu disposa d’un grup de persones sensibilitzades i formades en interculturalitat i com a agents antirumors, aquestes formacions s’han realitzat en el marc de projectes com Vincles per la diversitat o Manlleu per la convivència. Portem ja 3 edicions d’aquests programes i creiem que ha arribat el moment de crear la xarxa Antirumors de la que parlàvem ja l’any 2017 quan es va iniciar aquest projecte. Paral·lelament, i en el marc de programa Territori Jove, un grup d’unes 15 joves estan treballant també tot el tema de rumors, discriminacions, perjudicis i estereotips amb les educadores de carrer. Vuit d’aquestes joves són les que van assistir a la formació Antirumors a Cartagena i el mateix grup és el que està treballant en la organització de la cimera juvenil Antirumors que es celebrarà a Manlleu el mes d’octubre.
Aprofitant que tenim aquests dos projectes i que ambdós proposen accions per a la millora de la convivència a Manlleu s’ha convidat a l’expert en temes de convivència, Rodrigo Prieto, demanant-li que participi de l’acte de presentació de projectes posant un marc més teòric a conceptes bàsics però que a vegades cal recordar: diversitat cultural, convivència, interculturalitat, perjudici, inclusió, ...
L’acte del dijous, 30 de març, és un acte obert a tota la ciutadania i que busca apropar aquests projectes a persones amb ganes de formar-se en la interculturalitat i de participar en accions i projectes comunitaris ja existents a la ciutat.