INICI / Notícies

14/7/2021

Preinscripcions obertes per a les activitats extraescolars de les AMPA i AFA de Manlleu

Les associacions de mares i pares i famílies de les escoles de Manlleu impulsen un any més un catàleg conjunt d’activitats de lleure, culturals i esportives obertes a tots els alumnes del municipi.

L’oferta coordinada d’activitats extraescolars a Manlleu permet als alumnes i a les seves famílies tenir una visió global i transversal de les oportunitats educatives que s’ofereixen als centres més enllà de l’horari lectiu. A través d’un catàleg conjunt de totes les activitats, els alumnes poden inscriure’s tant a les extraescolars del seu centre com a les que s’ofereixen des d’altres escoles o instituts del municipi.

Un catàleg ampli d’activitats per a infants, joves i adults

El catàleg conjunt, posat en marxa al curs 2017/2018, reuneix més de 70 propostes en els àmbits de les activitats artístiques i creatives, els coneixements tecnològics, l’aprenentatge d’idiomes o les activitats esportives i s’ofereixen amb la participació d’altres entitats i empreses del territori.

Pel que fa a les activitats esportives, totes s’agrupen sota el projecte d’Escola Esportiva de Manlleu, treballada conjuntament amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament, el Consell Esportiu d’Osona i diverses entitats de la ciutat. L’Escola Esportiva pretén enfortir la pràctica esportiva no competitiva, lúdica, inclusiva i de treball en valors pels infants i joves de Manlleu i ofereix alguns esports minoritaris a casa nostra, com ara el rugbi o l’esgrima, així com activitats multiesportives que permetin als nens i nenes donar diversos esports durant el curs.

Com a novetat, enguany també s’ofereixen diverses activitats adreçades a pares i mares, que van des d’activitats esportives com el ioga, l’esgrima o el zumba, fins a classes d’anglès per viatjar, teatre o un curs de fotografia.

Catàleg en línia i preinscripcions

Tota l’oferta d’extraescolars es pot consultar a través del nou portal web extraescolars360manlleu.cat, on també es podran fer les preinscripcions a les diverses activitats fins al proper 20 de setembre. Un cop revisats els llistats de sol·licituds, es donaran les indicacions necessàries per formalitzar la inscripció i fer el pagament.

Les activitats extraescolars de les AMPA i AFA de Manlleu començaran el dia 4 d’octubre d’aquest any i s’allargaran fins al 17 de juny de 2022. Totes les activitats adreçades a alumnes de Primària començaran a les 17:15h per facilitar la mobilitat d’alumnes d’altres centres, i de 17:00 a 17:15h, els alumnes que participen en activitats al propi centre estaran al càrrec del monitor o monitora que realitza l’activitat.

Aquesta oferta d’extraescolars a l’abast de tots els alumnes permet enriquir l’horari no lectiu dels infants i joves de la ciutat amb activitats diverses, de qualitat i a preus assequibles. A més, els ajudar a desenvolupar competències clau per al seu dia a dia com la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat o el treball en equip, entre d’altres. El projecte d’oferta coordinada d’extraescolars s’alinea amb les línies estratègiques del Projecte Educatiu de Ciutat del municipi (PEC Manlleu), que pretén, entre d’altres, posar en valor i fer més accessibles per a tothom les diverses activitats educatives que es realitzen fora de l’escola.

extra.jpg

Comparteix