INICI / Notícies

30/11/2021

Manlleu se suma a la celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Una parada informativa per recollir les visions de la ciutadania sobre l’educació, una exposició a la plaça Fra Bernadí o la lectura de la Declaració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores han estat algunes de les activitats principals que ha acollit Manlleu en el marc d’aquesta celebració.

El 30 de novembre se celebra cada any el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, una commemoració que la ciutat de Manlleu no s’ha volgut perdre amb l’objectiu de posar en valor el paper que té l’educació com a eix transversal que va més enllà de les escoles i que impregna la societat amb valors de gran importància en el nostre dia a dia com la convivència, l’equitat, la inclusió o la participació.

La celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores va començar al municipi un dia abans, el 29 de novembre, amb la instal·lació d’una parada del Projecte Educatiu de Ciutat de Manlleu (PEC Manlleu) al mercat setmanal dels dilluns. La parada va servir per donar a conèixer el PEC a la ciutadania i sumar gent interessada en participar-hi, a més de per recollir algunes opinions sobre l’educació a la ciutat, que serviran per elaborar un mapa de visions sobre el qual treballar conjuntament en els propers anys. Els assistents van poder conèixer els membres del Grup Impulsor del PEC i fer-se passar el fred amb una xocolata calenta preparada per voluntaris de la iniciativa Temps x Temps.

La plaça Fra Bernadí també es va guarnir amb una pancarta al balcó de l’Ajuntament de Manlleu i una exposició de vinils als diversos accessos a l’aparcament, que romandrà durant tot el mes de desembre per donar a conèixer alguns dels aprenentatges impulsats a les ciutats educadores. La pista de gel també disposarà, un any més, d’un anunci amb el lema de la Ciutat Educadora.

A les escoles, un dels espais importants en qualsevol ciutat educadora, també s’han treballat els valors educatius. Els centres de Primària han fet servir aquests dies diversos jocs amb cartes amb elements oposats per parlar sobre com volen que sigui la seva ciutat i recollir propostes e millora.

En l’àmbit més institucional, la sessió plenària d’aquest dimarts a l’Ajuntament també va acollir un petit acte relacionat amb aquesta data, amb la lectura de la Declaració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores a càrrec de Rafa Cuenca Gámiz, regidor d’Educació de Manlleu.

pec-manlleu-ciutat-educadora-2021.jpeg

pec-manlleu-ciutat-educadora-2021.jpeg

Comparteix